LCHF Trollet

Nytt jobb!!
 
För ikväll bara;) En kompis ringde och bad snällt och jag är ju ledig så... Farang här kommer jag... lite jobbigt då dom har en meny jag inte förstår;) Nåja, det ska nog lösa sej=))
Hit ska jag ikväll!
 
Har inte gjort ett enda dugg idag, mycket skönt då jag varit riktigt trött ett par dar... JO! Jag har diskat!
 
Duktiga jag=)
 
Var på Gantrean igår, det dåliga var att jag inte hade så mycket pengar men det bra var toppen! Dom har delat upp rean på två dar så det var ingen kö!! =)) Blev inget Eva då jag var helt slut och tog en slapparkväll i soffan men...
Micke fick en morgonrock...
 
Imorgon blir det brunch med Eva och busungarna på dan och svärmor på kvällen... bra avslut på helgen!!
Hit ska vi med Eva...
Movember... prostatacancer...
Tycker detta är viktigt... bröstcancermånaden drar in massor av pengar men prostatacancern inte så mycket... Lägg gärna en liten slant denna sista dag för årets kamp!
Bilderna verkar inte vilja hänga med, men här hittar du till Micke!
 

 

Slut Mustaschen

 
Precis som förra året deltar jag i Movember.
Movember är ett sätt för alla att få upp ögonen för Prostatacancer och samtidigt kunna skänka pengar till forskning.
Så vad jag har gjort är att jag den 1 November rakade av mig allt skägg och kommer under november månad att odla mustasch och ni kommer att kunna följa mitt och mina vänner i vårt mustasch odlande.
Så varför inte göra en insättning för att stödja kampen.
Ny och lättare länk för att donera http://se.movember.com/donate sök på Mikael Ericsson eller mitt lag Brothers in mo
För att se hur det går för mig http://se.movember.com/mospace/3287925
Jag kommer att lägga upp bilder både här och på min Mo sida
Innan
Dag 5
 
Dag 10
Dag 15
Dag 20
 
Slut resultat
Dag 30
 
 
Allt för nu
 
Vi är överallt
Kul info om knäppning i herr och damkläder...som jag undrat!
 

Fråga Manolo: Herr- och damknäppning?

Får tjejer ställa frågor? I så fall undrar jag om ni kan utreda det här med dam- och herrknäppning. På byxor och jackor. Varför olika? Och varför just det håll som det är?

Det som vi idag refererar till som damknäppning innebär att knapparna sitter till vänster på plagget och knapphålen till höger, sett ur den som bär plaggets perspektiv. Skillnaden mellan dam- och herrknäppning tros ha sitt ursprung i kyrkans värld.
Under den segregerade medeltiden ansågs mannen, liksom Jesus, vara den som stod närmast Gud och därmed på hans högra sida. Högersidan förknippades med solen, ljuset och "den manliga principen" och detta visualiserades genom att placera knapparna till höger på männens plagg. Den vänstra sidan förknippades istället med natten, månen och det förflutna, varför kvinnorna fick bära sina knappar till vänster. Nu var det inte speciellt vanligt med knappar i kvinnokläder, eftersom dessa ansågs alltför lätta att öppna och knapparna sågs därför som ett manligt attribut under några århundraden medan kvinnorna fick hålla sig till snörning och hyskor.

Så småningom började man även sära på kvinnor och män i kyrkan. Männens sida blev då av "naturliga" skäl den högra, medan kvinnorna fick hålla sig till vänster. Knäppningen fick då ytterligare en funktion; Kvinnorna kunde amma sina barn i kyrkan samtidigt som de kunde skyla sig för den manliga sidan eftersom damknäppningen öppnas åt vänster.

(Källa: NE.se)