LCHF Trollet

Här kommer sista bilderna från Malta
Vi börjar med en fin staty som fanns strax nedanför hotellet.
Här har vi Maltas finaste strand, Golden Bay. Visst var den fin men den låg ganska långt bort och det går utmärkt att bada överallt på Malta så jag tyckte inte det var värt resan.
Kyrkan vet jag inte exakt var den står men jag fick en fin bild på dom 2 klockorna på kyrkan som är så vanligt på Malta. Dom går olika, med ca en kvarts mellanrum, en rätt en fel. Det var för att lura piraterna så dom inte skulle kunna inta byarna samtidigt. Mycket listigt tycker jag.
Fina cykelställ får man säga
Här ser man en smal bro som är för att transportera färskvatten mellan byarna förr.
Vingård var planen att besöka men det hanns inte riktigt med. Såg vinrankor i alla fall=))
Pripps! Nä, Cisk var det ju. Lokala bryggeriet! God lowcarb;)
Hopp on hopp of är bra om man vill få lite överblick, 3 timmar tar hela turen om man inte hoppar av.
Tornet i bakgrunden är ett mycket bra landmärke för att hitta till Casinot och hotellet. Nu när jag är hemma har jag fått veta att det finns en restaurang högst upp. Får bli nästa gång!
En del kan inte parkera och en del blir sura... haha...
En liten selfie måste man väl få ha?
Mia
Mia
Många grottor finns det, vi besökte ett par stycken på våran båttur
Resten får heta båttur;)
Visst ja, vi spelade poker också!
Passar småbusar i Sorunda
Busarna sover och pappan är på innebandy. Det var alldeles för länge sen jag var här men han träffa dom en stund på kvällen. Dom är för mysiga!! Tyra 9 år, Maja 6 år och Ella 4 år. Full fart!!
Efter frukost gick jag och Micke till stan och småshoppade lite. Han skulle på p-möte och jag åkte till Nynäs. Nu är han och spelar poker, håll en tumme!!
Lördag efter Skövde var man inte kaxig. Tog tåget hem halv ett, landade på centralen halv tre och hann få en puss av Micke innan han gick till jobbet. Själv gick jag på Max och åt för att sen ligga på soffan resten av kvällen.
Söndagen var det dags för vinprovning och födelsedag hos Eva Weckström. Mycket härligt som vanligt. Chardonnay provning var det denna gång. Vi provade Champagne, Chablis, Bourgogne och Amerikansk ekad chardonnay... Härliga tider!! Fick små skagensnittar till champagnen. Chevretoast till förrätt, Pasta med tonfisksås till varmrätt och marängtårta till dessert. Bortskämd är jag=)
Blev sent då vi jagade blodmåne men den såg vi inte till:( Igår gick jag i skolan, mega trött då jag somnade vid fem och var i skolan vid nio... lunch med Micke på Axela och en fotolektion. Sen mötte vi upp Ingela från Huddik på ett glas på Himlen, mys!!
Här är hela listan på vad vi drack: 1. NV Champagne Pierre Pieters cuvée de reserve, Blanc de Blancs, Le Mesnil sur Oger, Champagne, Frankrike 319:- 2. 2014 Chablis "Les Vielles Vignes de Sainte Claire", (gamla vinstockar) Jean-Marc Brocard, Chablis, Frankrike Ca 180:- 3. 2007 Corton-Charlemagne Grand Cru, Domaine Rapet Pere & Fils, Cote de Beaune, Bourgogne, Frankrike Genomsnittspris på nätet idag: 917:- 4. 2013 Buena Vista Chardonnay, Carneros(San Pablo Bay), Kalifornien, USA 179:-