Från Kostdoktorn
Så himla enkelt och gott
Köttfärsen (100%nöt) kommer från Garpenbergsgård utanför Avesta
Gården och slakteriet (6 mil från gården) är KRAV-certifierade
Bacon kommer från Åsbergby gård utanför Knivsta
Gården är KRAV-certifierad
Köper nästan allt mitt kött från Gårdssällskapet
(inte sponsrad, bara älskar deras produkter)
Mitt modifierade recept
- 1 skvätt vispgrädde
- 700g köttfärs
- 1 dl riven ost (minst, gärna smakrik)
- 1 ägg
- 1 matsked torkad basilika
- 1 tesked salt
- ½ tesked peppar
- 200 g bacon, skivad
sätt ugnen på 200 grader
blanda allt utom bacon, lägg i form och gör ett "lock" av bacon
grädda ca 45 minuter
Spara skyn och gör en härlig gräddsås

Veiken
När jag gör baconlindad köttfärslimpa så har jag timjan istället för basilika. Så himla gott. Gärna med smörgåsgurka till....
Svar:
LCHF Trollet
cenedra
Hej jag är en tjej på 20 år som försöker få igång min blogg där jag skriver om psykisk hälsa/ohälsa, mitt liv som kristen & mycket mer! Skulle vara superkul om du tittade in! Kram :)
Svar:
LCHF Trollet
Carro
åh så gott! :)
Linda
Åh, bra tips!
jannice
å, vad gott!!! kram

Tack!
Alltid roligt att få tips på mat i bloggarna, det är så lätt att fastna i det gamla
Svar:
LCHF Trollet
11